Om oss

Varbergsköket är en sammanslagning av bolagen Blekinge Delikatesser och LCT Produktion. Sammanslagningen trädde i kraft 1a oktober 2021 och all produktion sker numera i nya moderna lokaler i Varberg.

Blekinge Delikatesser startades i Karlshamn 1998 och fokuserade på tillverkning av majonnäsbaserade sallader och såser mot dagligvaruhandeln. Sedan start har företaget blivit populärt bland lokalborna men även nationellt.

LCT Produktion startades i Surte 2007 och fokuserade på tillverkning av majonnäs, såser och senap mot foodservicemarknaden och har under åren blivit ett välkänt namn.

Varbergsköket ägs av Wernsing Food Family som är ett tyskt familjeföretag som startades 1962 och har idag verksamhet i ett flertal europeiska marknader med en total omsättning på ca 13 miljarder kronor och över 4 000 anställda.

I Sverige har vi följande systerföretag. Wernsing Food Solutions som är koncernens säljbolag, Vätternpotatis som fokuserar på potatis och potatisprodukter och GG Handel som är ett tradingbolag.

Personal

Totalt 45 anställda.
Säsongsproduktion med högsäsong under vinter och sommar.

Maskinpark

Har både automatiserade samt manuella linjer och kan producera från små till stora serier i vår moderna produktionslokal.

Försäljning

Omsätter ca 170 MSEK om året. Kunder inom dagligvaruhandeln, foodservice och Industri.

Vår historia börjar här

1998

Sommaren 1998 startade Dan Jönsson företaget Dan’s Party Sallader AB efter många år i branschen. Med sin gedigna erfarenhet och kunskap så lyckades han sätta Karlshamn på kartan som en självklar producent och leverantör av majonnäsbaserade sallader och såser.

2012

Under åren som gick så växte sig företaget allt större, och i januari 2012 beslutar sig Dan för att det är dags att lämna över rodret till nya krafter och det är då Seahouse AB kommer in i bilden för att föra Dan’s vision vidare.Seahouse AB startade sin verksamhet i Göteborg 1993 och var under många år en stark aktör i västra Götaland. Det anrika företaget Svenssons Sallader kommer in i bilden och blir en del av Seahouse AB från 2009, vilket stärker företagets position på marknaden.Under 2012 flyttas all produktion till Blekinge Delikatessers mer moderna anläggning i Karlshamn för att effektivisera produktionen och säkerställa att produkterna  håller samma goda smak och kvalitet.

2015

Under 2015 slås all verksamhet i båda bolagen samman och enas under namnet Blekinge Delikatesser AB för att underlätta för kunden.

2016

Nästa stora förändring sker under 2016 då Wernsing Food Family, via WFG Sweden AB förvärvar samtliga aktier i Blekinge Delikatesser AB.Wernsing Food Family är ett tyskt familjeföretag som startades 1962, av Heinrich Wernsing i Addrup, Niedersachse. Sedan år 2000 drivs koncernen av Heinrich son, Stefan Wernsing. Idag har Wernsing Food Family 38 livsmedelsfabriker i olika europeiska länder med en omsättning på ca tretton miljarder kronor och över 4000 anställda.

2018

Wernsing Food Family (WFS Sweden AB) förvärvar LCT Produktion AB med säte i Göteborg. Företaget producerar främst majonnäs och kalla såser & dressingar i storköksförpackningar samt 1000 liters tankar. Företaget grundades år 2007 av Lars Andrén, Claes Norlin och Thomas Boström.

2021

Blekingedelikatesser AB och LCT Produktion AB fusioneras och slår ihop sin tillverkning i toppmoderna produktionslokaler i Varberg. I samband med fusionen genomförs även en namnändring till Varbergsköket AB.

Genom att klicka på “Tillåt Cookies”, godkänner du att att vi använder cookies på sidan för att förbättra sidans navigering och analysera sidans användning och förbättra marknadsföringen.
Läs vår Dataskyddspolicy för mer information.